Verkoop je woning met Woonaccent Makelaars Jan Weide (Meppel)

Je wilt je woning verkopen. Je wilt wél een eigen inbreng hebben in het verkoopproces, maar ook ondersteund worden door de expertise van een ervaren adviseur. Dat kan met Woonaccent Makelaars. De werkwijze van Woonaccent Makelaars is open en helder, waarbij er veel aandacht is voor je persoonlijke wensen.

Altijd een gratis waardebepaling

Bij Woonaccent Makelaars Meppel krijg je altijd een gratis waardebepaling van jouw woning. Zo weet je wat jouw woning op dit moment waard is. Wil je deze aanvragen? Ga dan naar deze pagina.

Hoe wij het aanpakken


Stap 1: Voorbereiding

Tijdens de eerste stap bepalen we hoe de samenwerking gaat verlopen. Welke delen van het verkoopproces verzorgen wij en welke doe je liever zelf? We staan open voor je wensen en ideeën. Daarnaast verzamelen we de benodigde informatie voor het verkopen van de woning. Dit is een belangrijk onderdeel van deze fase, omdat je als verkoper verplicht bent de kopers van jouw huis goed voor te lichten.

Naast het verzamelen van alle gegevens, maken we ook je persoonlijke Online Woondossier aan. In dit dossier vind je alle up-to-date informatie over de verkoop van je woning. Het is je persoonlijke dossier en niet toegankelijk voor derden.

Stap 2: De verkoopstrategie

Hoe zetten we jouw huis in de markt en gaan we de interesse wekken van potentiële kopers?

Doelgroep, presentatie en communicatiemiddelen

We bepalen de juiste doelgroep en met het uitstippelen van een goede verkoopstrategie, gebaseerd op kennis en ervaring, vergroten we de kans op meer bezichtigingen. Daarbij hebben we de beschikking over een groot aantal communicatiemiddelen die we kunnen inzetten om de verkoop van jouw woning te bevorderen.

Presentatiemiddelen
Stylingservice
Voor ondersteuning bij de presentatie van je woning kan de verkoopstylist(e) uitkomst bieden. Zo wordt de woning optimaal gepresenteerd. Uiteraard inclusief professionele fotoreportage.

3D plattegrond
De interactieve plattegrond geeft de mogelijkheid de woning zowel plat, in 2D, als in 3D te bekijken. Maar jouw woning kan ook door de bezoeker worden ingericht! Hij of zij kan eenvoudig meubels of muren verplaatsen. Daarna kunnen zij de woning vanuit verschillende perspectieven bekijken.

Tophuis op funda
Jouw woning bovenin de zoekresultaten? Dat doe je met Tophuis van funda. Je woning wordt tot wel 7 keer vaker bekeken!

360 graden fotografie
Met 360 graden foto's is jouw woning perfect gepresenteerd op funda! Bezoekers staan als het ware midden in jouw woonkamer en kunnen rustig rond kijken.

Videopresentatie
Laat bezoekers via een video een goede sfeerimpressie krijgen van jouw woning. Maar ook de omgeving kan worden meegenomen in deze opname.

Promotiemiddelen

Tophuis op funda
Jouw woning bovenin de zoekresultaten? Dat doe je met Tophuis van funda. Je woning wordt tot wel 7 keer vaker bekeken!

Woning in beeld
Je woning kan met het product ‘woning in beeld’ prominent op de homepage van funda komen te staan. Dit kan ingesteld worden per provincie of voor heel Nederland.

Help Mee: promoot je woning via de sociale netwerken
Informeer zelf je familie, vrienden en bekenden op een sympathieke manier over de verkoop van uw woning. Zij kunnen op hun beurt hun relaties weer, net zo eenvoudig, van informatie voorzien. Iedere klant van Woonaccent Makelaars Meppel krijgt deze dienst gratis bij de verkoop van de woning.

Buurtmailing, flyers en advertenties
Woonaccent Makelaars Meppel heeft alles in huis om jouw woning in printreclame bij een groot publiek onder de aandacht te brengen. Informeer naar de mogelijkheden!

Stap 3: Bezichtiging

De derde stap is de bezichtiging. Dit is een belangrijke stap in het verkoopproces. In deze fase word je woning eigenlijk al verkocht. Tijdens een bezichtiging moet de woning enerzijds aangeprezen worden, maar anderzijds moeten eventuele gebreken ook worden gemeld.

Het is zaak hierin een goede mix te vinden en de juiste sfeer te creëren. Samen bepalen we onder meer wie aanwezig is tijdens een bezichtiging, wie de geïnteresseerden rondleidt of bijvoorbeeld hoeveel dagen we wachten op een reactie.

Na iedere bezichtiging maken we vervolgens een verslag in je persoonlijke Online Woondossier. Mede dankzij onze ervaring en vakkennis, kunnen wij uitstekend de pluspunten van jouw woning onderbouwen en zo de stap zetten naar de onderhandelingen. Uiteraard geeft de Woonaccent makelaar je nuttige tips om de bezichtiging voor te bereiden.

Stap 4: De onderhandelingen

Onderhandelen is een vak apart, iets waar je veel geld mee kunt verdienen. Nadat we samen de onderhandelingsstrategie hebben bepaald, kies je zelf hoe de onderhandelingen verlopen.

Hoe wil je onderhandelen?

Wil je bijvoorbeeld:
- zelf onderhandelen?
- onderhandelen in overleg met je Woonaccent makelaar?
- je makelaar laten onderhandelen in overleg met jou?
- een volmacht afgeven om een koopovereenkomst tot stand te brengen voor een vooraf afgesproken prijs?

Onze ruime ervaring met onderhandelingsstrategieën zorgt ervoor dat je altijd de beste prijs krijgt voor je woning!

Stap 5: Contract en juridische afhandeling

De vijfde fase is misschien wel de belangrijkste van het hele verkoopproces. Alles wat is afgesproken wordt schriftelijk vastgelegd, zodat misverstanden worden uitgesloten. De juridische zaken goed regelen is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat je de verkoop van je woning, nu en in de toekomst, goed voor elkaar hebt.

Wij stellen daarom het koopcontract voor jou op. In dit contract staat exact wat er is overeengekomen. Verder kunnen we je nog een aantal zaken uit handen nemen, zoals de ondertekening en afwikkeling bij de notaris, de controle van de akte van levering, de laatste inspectie van je woning en aanwezig zijn tijdens de overdracht bij de notaris.

Stap 6: Na de verkoop: extra servicediensten


Je hebt je woning verkocht, gefeliciteerd!
Wellicht heb je al een nieuwe woning gekocht. Dit is voor veel mensen een drukke periode waarin van alles moet gebeuren, zoals verhuizen en de inrichting uitzoeken voor de nieuwe woning. Ook op zo’n moment kunnen we je ondersteuning bieden. Wij hebben namelijk allerlei praktische diensten en services die wonen gemakkelijker en aangenamer maken.

Heb je genoeg gelezen en wil met ons jouw woning verkopen? Wij komen graag bij je langs!

 

Zoeken