Bijzondere huizen

 

In het landelijke nieuws is er enige tijd geleden veel aandacht geweest voor een bijzonder huis in Rotterdam. Het enige overgebleven huis in de Bloklandstraat , waar de rest van de huizen is gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

 

 

 

Dit is echter niet het enige bijzondere huis in Nederland. Wij namen een kijkje in een aantal andere erg bijzondere huizen.

De Tiny houses

De tiny house beweging is overgewaaid vanuit Amerika en krijgt in Nederland steeds meer voet aan de grond. Zo kent het dorp Hyrdegaryp in Friesland de eerste tiny house-buurt van Nederland, zijn er initatieven in o.a. Noord-Brabant en Flevoland en heeft, als alles meezit, de gemeente Midden-Drenthe in het voorjaar de primeur in de provincie Drenthe.

 

 

Watertoren

In Delft staat een watertoren te koop. Dit unieke gebouw is niet alleen geschikt om in te wonen, maar beschikt ook over multifunctionele ruimtes voor bijvoorbeeld horeca en conferenties. Nu maar hopen dat je geen hoogtevrees hebt.

 

 

Molen

Wat dacht je van wonen in een molen. In Alphen aan de Rijn staat nog een mooi exemplaar in de verkoop. Een uniek monument dat volledig is gerestaureerd. De molen werkt nog, maar wordt niet bedrijfsmatig meer gebruikt.

 

Vuurtoren

Helaas niet te koop op dit moment, maar wel een unieke plaats om te wonen …. De vuurtoren van Marken. Het licht van de vuurtoren is nog elke dag te zien, maar hoeft door de bewoners niet meer handmatig te worden bediend. Erg veel privacy hebben de bewoners niet, elke dag lopen er wel mensen rond de vuurtoren, waar ze inmiddels wel op het stroomnet zijn aangesloten, maar er nog altijd  geen gas of stromend water is. Je moet er wat voor over hebben.

 

 

Zeecontainer

Vooral in studentensteden als Amsterdam en Groningen kom je ze tegen, de containerwoningen. Een relatief goedkope manier van huisvesten. In Amerika maken ze er inmiddels een hippe trend van en ook in Nederland zijn er al bedrijven die zich hier in hebben gespecialiseerd. Een relatief snel te ontwikkelen, unieke woning, opgebouwd uit zeecontainers. Zie je jezelf al wonen?

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.