‘Makelaars drijven prijs van huizen op’, kopte het AD een aantal dagen geleden. Vereniging Eigen huis maakt zich zorgen over deze vorm van prijsopdrijving en spreekt zelfs over morele onjuistheden. Dit soort uitspraken zorgt natuurlijk voor de nodige commotie. Vandaar dat wij ons geroepen voelen hier op te reageren.

 

Allereerst; natúúrlijk begrijpen wij de frustratie van de koopster in het artikel. Natuurlijk vinden wij zelf ook dat de huizenprijzen exorbitant hoog zijn. En natuurlijk vinden wij 60 biedingen op 1 woning “extreem veel”. Maar is dit allemaal te wijten aan de werkwijze van de verkopend makelaar?

 

Maximaal haalbare koopsom

Nee, in onze ogen niet! Als verkopend makelaar werk je uitsluitend in opdracht van de verkoper. Deze schakelt een makelaar in om zijn expertise. En jouw belangrijkste taak als makelaar is het realiseren van de maximaal haalbare koopsom. Dit is gewoon je vak. Hier word je voor betaald.

Dat je als makelaar meeprofiteert (dankzij de courtage) van die hoge verkoopprijs is inderdaad fijn, maar dat wil toch niet meteen zeggen dat je de koper opzettelijk wilt benadelen. Het is onze ogen juist eerlijk om alle geïnteresseerden een kans te geven een bod uit brengen. Wij selecteren niet bij de deur op specifieke bieders. Nee, bij een open inschrijving krijgt iedereen een kans zijn eigen bod én specifieke voorwaarden neer te leggen.

 

Vraagprijs nodigt uit tot onderhandelen

Het stellen van een vraagprijs is juridisch gezien een uitnodiging tot onderhandeling. Bovendien is er pas sprake van een geldige overeenkomst als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend. Natuurlijk zijn er wetten en regels opgesteld waarbinnen makelaars opereren.

Het is volgens ons dan ook niet de makelaar die de prijs opdrijft, maar de markt. Was het eerder de crisis, die de woningprijzen deed kelderen. Nu zorgt het grote woningtekort voor een oververhitte woningmarkt met (te) hoge prijzen. Een probleem dat vraagt om een gemeentelijke, provinciale en landelijke aanpak. Niet om een ’makelaars aanpak’ .

Uiteraard zijn wij begaan met de benarde situatie van veel kopers tegenwoordig. We schreven eerder al over het belang van een goede voorbereiding op een juiste bieding (lees het artikel hier).

Dus koper wees slim en schakel een aankoopmakelaar in. Juist in deze tijd. Hij of zij is de expert die je door dit proces kan leiden. En met een beetje geluk is hij mogelijk nog iets ervarener en professioneler dan de verkoopmakelaar. Maar laten we vooral niet vergeten dat de eindverantwoordelijkheid altijd ligt bij de koper zelf.

 

Bron: https://www.ad.nl/economie/perverse-prikkels-op-de-woningmarkt~a3e93719/

Bron: https://www.ad.nl/economie/makelaars-drijven-prijs-van-huizen-op~a0d6a849/

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.