Wereldtoiletdag

Het kleinste kamertje van ons huis krijgt zeker bij de verkoop van een huis vaak weinig aandacht. En logisch, ook wij kunnen ons niet voorstellen dat een koper al dan niet afhaakt om hoe een toilet er uit ziet. Toch brengen we er best veel tijd door. Daarom, op wereldtoiletdag vandaag, eens wat leuke wetenswaardigheden

Lees verder!

Het asbest verbod

Update: Het asbest verbod is van de baan, de eerste kamer heeft het wetsvoorstel verworpen. Lees er meer over in het artikel van de NVM.  Het asbest verbod bepaalt dat asbesthoudende dakbedekking verboden is vanaf 1 januari 2025. Deze wet is door de Tweede Kamer al aangenomen, de Eerste Kamer stemt binnenkort over de wet.

Lees verder!

Alles wat je moet weten over de Buurtpreventie app

De Rijksoverheid wil het aantal woninginbraken verder terugdringen. Dit wordt onder meer gedaan door meer aandacht te vestigen op het voorkomen van woninginbraken. Er worden verschillende campagnes uitgevoerd zoals ‘Maak het ze niet makkelijk’ of de campagneweek ‘Witte voetjes’. Naast initiatieven vanuit de overheid kun je ook zelf meer controle beveiliging in de buurt creëren door aandacht te besteden aan burgertoezicht. Doel hiervan is met name potentiële daders afschrikken en daarmee bijvoorbeeld zoveel mogelijk woninginbraak voorkomen.

Lees verder!

Zomertijd en wintertijd: TIJD voor verandering?

Afgelopen woensdag bleek uit een Europese zomertijd-enquête dat een overgroot deel van de deelnemers af wil van het verzetten van de klok. De meesten gaven aan dat ze het liefst het hele jaar door de huidige zomertijd hebben. Meer dan 80% van de deelnemers wil het hele jaar door dezelfde tijd. Dat zou volgens de meeste deelnemers aan de enquête de huidige zomertijd moeten zijn. Waarom hebben we zomertijd en wat zijn de voor-en nadelen voor onze samenleving?

Lees verder!

Huis verkopen met een ‘vanaf’prijs; een effectieve nieuwe biedingsmethode

Bieden vanaf…. steeds vaker vinden we dit terug in de verkoopteksten op de verschillende woningsites. Vooral in de grote steden lijkt de oude vertrouwde vraagprijs voor een koopwoning uit het straatbeeld te zijn verdwenen. Waarom kiezen verkoopmakelaars steeds vaker voor deze relatief nieuwe biedingsvorm? Hoog tijd om dit ‘bieden vanaf’ eens nader toe te lichten.

Lees verder!

Is je huis een betere belegging dan sparen of aandelen

Met huizenprijzen die de pan uitrijzen, extreem lage hypotheekrentes, een aantrekkende arbeidsmarkt én het tekort aan zowel koop- als huurwoningen, lijkt ‘huisbezit’ een gouden belegging. Maar… wanneer we iets verder terugkijken hoe goed doen huizenprijzen het dan? En wanneer je vergelijkt met rendementen op aandelenbeleggingen, of met spaarrentes is het rendement op huizenbezit dan nog steeds zo aantrekkelijk?

Lees verder!