Onderhoudskalender maart

Als je huis er goed uitziet en alles naar behoren werkt is het gemakkelijk om bepaalde onderhoudsklussen uit het oog te verliezen. Wij helpen je daarbij met onze onderhoudskalender. En nu maar hopen op lekker weer, zodat het geen straf is de klussen buitenshuis aan te pakken.

Binnen:

Zet de ventilatieroosters weer open

In de winter kan het aantrekkelijk zijn om alle roosters dicht te zetten. Zo heb je geen last van tocht en hoef je minder te stoken. Omdat het wel belangrijk je woning goed te ventileren is het de hoogste tijd om ze weer open te zetten.

Een knisperfris bed

Als je schoon beddengoed genieten vindt, is dit ook een goede tip; was je dekbed uit en klop je kussens eens flink op. Na een dag buiten aan de lijn is alles weer heerlijk fris.

Maak de afwasmachine schoon

Je ziet het niet altijd maar je afwasmachine wordt wel vies. Van binnen hopen vet en kalkaanslag zich op. Je kunt je afwasmachine zo nu en dan eens zonder vaat met een machinereiniger laten draaien. En vergeet ook niet de filters en rubbers schoon te maken.

En de afzuigkap…

Om de afzuigcapaciteit van de afzuigkap goed te houden is het handig om het filter te vervangen en de onderkant schoon te maken.

Kijk ook eens naar je wtw-unit (als je die hebt)

Als je huis uitgerust is met een wtw-unit stroomt alle lucht die de woning binnenkomt (en verlaat) door filters. Deze filters moet je regelmatig vervangen voor een gezond woonklimaat.

 

Buiten:

Check je zonnescherm

Binnenkort heb je je zonnescherm weer nodig. Goed om te checken of het nog naar behoren werkt. Controleer het mechanisme en smeer de bewegende delen. Een doekje over de metalen onderdelen is prettig voor het zicht.

Controleer je dak

Dakpannen kunnen gebroken zijn,  scheef liggen, of zelfs weggewaaid. Dit kan voor lekkage zorgen. Dat wil je natuurlijk niet!  Als je een plat dak hebt is het goed dit eens schoon te vegen. Zo blijft je dakbedekking intact en voorkom je verstoppingen.

Leeg de dakgoten

De dakgoten legen gaat het gemakkelijkst na een aantal droge dagen. Zo voorkom je verstopte afvoeren en overstromingen.

Maak het terras schoon

Een groen terras ziet er niet uit en kan ook nog behoorlijk glad worden. Groene aanslag ga je te lijf met een hogedrukreiniger of met een mix van schoonmaakazijn verdund met een gelijke hoeveelheid water.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierPost comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.